Liten uppdatering om vår tid i Karlskoga

Vi har varit i Karlskoga sedan 20 september, alltså nästan för alltid. Jag har kört en 14 lektioner på körskolan och har 4 bokade kvar nästkommande vecka, ska komma tillbaka om några veckor och slutföra den här skiten är tanken. En skåpbil börjar bli ett akut måste och behov, det rycker i vill-ha-skåpbilstarmen mer än ofta. Men det går bra att köra, det kan nog blir ett körkort innan snön faller även för den här lite lätt stressade Stockholmarn.

Vi bor ju hos Petra med djur, så det är fullt hus, många i sängen och lite pusslande av vardag. Det ska köras bil, jobbas, pluggas och aktiveras hundar. Helst på premisserna att Petras hundar slipper vara själva hemma, men vi har löst det som ena riktiga champions hittills. Vi har hunnit med mycket bra träning, både spår, skydd och lydnad. Framförallt Ninya har utvecklats enormt i både skydd och lydnaden, men har börjat spåra åt helvete. Ska ta en titt på det där och framförallt göra en rejäl plan för spåret framöver – och börja spåra ofta och regelbundet igen.

Idag har vi varit i skogen två små vändor, Ninya har utvecklats otroligt i lösträningen av att få den frihet hon har här och kommer på inkallning tusen ggr bättre hela vägen in utan konflikt, hon kommer in spontant och tigger godis under promenaderna – vilket aldrig hänt tidigare med fröken klara-sig-själv. Så himla bra utveckling! Sedan var vi en sväng till Karlstad och fyllde i gamla tatueringar, jag passade även på att göra tre små nya. Beroendeframkallande..

Efter en riktigt lugn kväll med gotte och slötittande av TV ska vi snart sova, imorgon drar vardagen igång igen.

2014-09-27 14.16.22

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s