Startat upp skyddet

Medan vi varit här i karlskoga så har vi startat upp skyddsträningen med figge ordentligt. Jakob som figgar Petras och Pernillas hundar har jag sett figga på massor av träningar och han är så jäkla duktig, snäll och duktig på att läsa hund. En perfekt figge att köra igång Ninya på med andra ord. Vi har tränat med Jakob fyra gånger totalt, och jag har överlåtit kontrollen av träningen helt till honom. Så jäkla nöjd är jag. Ninya har gått från att vara sjukt upprörd, skälla som om hon vill döda honom och omrikta, låta i betten och inte vilja ta kudden från hans hand till att skälla mer taktfast och glatt i bevakningar, tysta och jaga bytet ut ifrån kropp samt bita i även när Jakob bjuder från båda händerna – alltså mer direkt på. Sådan sjukt imponerande utveckling för min rädda, superskarpa hund. Ler genom hela skyddspassen och är så glad att jag tog steget och litade på Jakob. Hon är fortfarande upprörd och vi jobbar nu på att få in henne ordentligt i byte och släppa alla känslor – men det går framåt!

Härja är det inga konstigheter med, hon är lite valpig och distraherad ibland, och vårt stora problem – att komma tillbaka med grejor – ställer till det ibland. Men hon jagar mer intensivt för varje gång, biter fullt och fast, och har mindre humör i rofasen för varje gång.

Efter årsskiftet ska vi åka hit en gång i veckan från stockholm för att få träna på Jakob, och tills dess ska vi träna på de svagheter vi kan träna på själva hemma. Ett skyddspass kvar innan vi åker hem, längtar!

Bjuder på en filmsnutt var av mina små
HÄRJA

NINYA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s