Spårträningen går framåt!

När vi var hos Anna och Göran senast så spårade vi ju ihop, och de kikade på både Härja och Ninyas spår.  Har fått online-hjälp av Göran innan, mest med Ninyas spår (hur gulliga uppfödare har Härja inte? som engagerar sig så totalt även i min, för dem helt ointressanta, danska blandlinjemalle – underbara!) och det var skönt att få visa dem live. Fick jättebra tips med Ninya, och har fått en helt ny hund i spåret, tempot har sänkts, hon markerar apporter och är noggrannare. Idag gick spårandet dåligt för första gången på länge, eller nej, det är att vara hårt på henne. Hon spårade fint, men föll tillbaka i sitt tidigare modus där hon spårar över apporterna. Hon fick två korta näringsspår med apporter i också, så jag hoppas det var ett engångs-återfall och att hon har rätt minnesbilder med sig till nästa spår.

Gav Anna kopplet så hon fick spåra med Härja, då fick jag bekräftat att jag behövde vara hårdare och ha mer ramar i spårstart och näringsspåra ofta, ofta.  Hennes spår har verkligen utvecklats snabbt nu, bjuder på en film från dagens träning. Vi har nu näring i varje steg ca 5 steg, sen 10 steg näringsuppehåll, 5 steg med näring osv. Spåren slutar alltid med näringsuppehåll -> slut och börjar med näring i varje steg. Härja har svarat jättebra på träningen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s