Bloggen återuppstår

I ett plötsligt infall inföll inspiration till att återuppta bloggen. Trixade med designen i morse och blev riktigt nöjd. Jag kan inte blogga i en ful blogg, men detta känns rätt; stilrent, rosa, vitt och prydligt typsnitt är helt i min smak. Jag kan omöjligt uppdatera er om allt som hänt sedan sist jag bloggade, jag tänkte fylla i en del luckor men efter det kör vi på som om ingenting hänt, okej?

Jag har börjat jobba igen, ca 80%, parallellt med mitt kandiatprogram, som innebär 100% distansstudier. Det innebär för hundarnas del mycket färre skogspromenader och färre spår, då tiden blivit mer knapp. De är med på jobbet, prommar och springer lösa. Vi tränar lydnad några gånger i veckan och försöker likväl få till några spår. Nu när det blir ljusare och ljusare känner jag att orken och motivationen tagit sig tillbaka – tydligen så det räcker även till bloggandet! 

Vi höll igång riktigt bra med lydnaden på många pass i inomhushallen i januari och februari. Jag och Ninya nötte platsen och tandvisningen som galningar inför debuten i lydnadsklass 1 den 7 mars i nynäshamn. Väl på plats brast hon enormt socialt i miljön och vi avstod platsen, gick in och belönade när domaren gick emot oss för tandvisning – ekipaget bryter – jordens snabbaste debut? Det var helt rätt beslut och vi lägger nu om fokus: lära in elitklass innan juni är slut kombinerat med massa miljöträning. Vi är bland annat anmälda till en kurs hos Anne Dahlin, miljöträning för tävlingshunden, som känns så klockren för oss, det ska bli jättekul! 

Härja går fint i spåret och skyddet, men i lydnaden har vi inte klickat alls och har sedan någon vecka tillbaka lagt om planen helt. Vi kommer köra full hets, släppa på detaljer, lätta upp henne och fokusera på glädjen. Hon är en häftig hund och jag kommer lära mig enormt mycket av att lägga om så här. Hon är stark i skydd och spår – och turligt nog har hon kommit till en matte som älskar att träna lydnad, så #300poäng är fortfarande målsättningen!  😉  Ska försöka filma Härjas träning i helgen och se till att göra det regelbundet så jag kan utvärdera om det ger något att lägga om det så här!

Något stolpigt inlägg men det känns bra att vara tillbaka till bloggandet igen.  Med träningsmotivationen igång igen ska det alldeles säkert fyllas på med tankar, planer, filmer och bilder igen! Sane is boring!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s