Ninyas väg mot eliten

I och med att vår tänkta debut blev ett sådant tydligt kvitto på att vi inte är där än, miljömässigt och socialt, la vi om planen och strävar nu mot att ha alla elitmoment innan juni är slut, för att finputsa hela sommaren och sedan starta klass 1-3 i höst. Under tiden ska vi även miljö- och socialträna för fulla muggar, bland annat tidigare nämnda kurs för Anne Dahlin. Det känns toppenkul, och Ninya är verkligen en sjukt tacksam hund att träna tävlingslydnaden med. Man kan dra upp henne till den absoluta gränsen mot total galenskap, och ändå få ett koncentrerat och samlat resultat där hon har hjärnan med sig – men med ett sjuhelsikes tryck! Så bra balanserad hund i det avseendet.

Fokus nu ligger i stort på att dela upp alla elitmoment i grundkunskaper och lära in dessa. Nyinlärning är någonting jag brukar tycka är kul med valpar, och sedan i små doser – jag är mer för att pilla i “färdiga” moment tills de är näst intill perfekta. Men med Ninya är det verkligen kul; ingen frustration, mycket tänkande, inte en enda tendens till låsningar och snabblärd. Platsen ska vi lägga sinnessjukt mycket tid på, samma gäller tandvisningen, rutiner och överdriven överträning med störningar och i miljöer ska dessa två moment utsättas för.

Jag ska sätta mig ner imorgon förmiddag och dela upp allt i de delar vi behöver träna på, och äntligen har jag motivation att falla tillbaka i mitt gamla vanliga jag som planerar, utför och utvärderar träningen noggrant, nörden i mig är återuppväckt!

DSC_0943

Sane is boring

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s