När matte är sjuk får man spår, lydnad och fys..

.. Tydligen. Vila är inte ett koncept som jag någonsin fått grepp om. Så att jag tvärdäckade i feber och en dunderförkylning igår och vaknade upp lika illa däran idag hindrade oss inte. Tillsammans med Amelie o Jessie begav vi oss till Rotebro och la spår åt alla djur. Medan spåren låg till sig tränade vi fotgående med Ninya och Jessie, mitt o Amelies favoritprojekt tydligen. Vi tränar sällan något annat, haha!

 

Då vi inte spårat på länge fick Härja ca 70m spår, där 30 m i början var rent näringsspår med gotta i varje steg, och resten av spåret näringsuppehåll med två depåer. Hon har verkligen sänkt tempot och framför allt hetsen. Hon jobbade på fint idag och blev väldigt trött, då näsan var igång som en dammsugare hela spåret, fint! 

Ninya fick ca 150m spår med 3 depåer och en vinkel – och satan i gatan vad het hon var, det märks att fröken inte fått spåra på länge, hon gasade på rejält och hetsade bort första 30 metrarna totalt, men sen spårade hon okej, snabbt men okej, tog vinkeln och höll sig i kärnan på ett godkänt sätt. 

Vi ska se till att spåra oftare tillsammans, nu när spårvädret är på topp och markerna okej. Alla våra hundar behöver spåra mycket oftare än vi gör nu, så vi ska försöka få in rutinen igen, Amelie och jag. Råkade ta bort Härjas spårfilm ur telefonen, men det finns en snutt på instagram om ni vill kika (@albasandhellman), det finns där även en snutt av Ninyas fotgående. 

När vi kom hem tokdäckade jag och sov några timmar. När jag sedan vaknade gav vi oss ut på 1h fyspromenad, Härja med viktmanschetter bak, Ninya med klövjeväska och ökad tyngd och Boss med sin viktsele. Med poddar i öronen och lydiga hundar var det fint, men jag ångrar mig nu. Världens febertopp och urkasst mående – men trötta hundar, och det är inte fy skam!

Sane is boring!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s