Lägesuppdatering

Riktigt länge sedan vi uppdaterade bloggen vid det här laget. Det har varit en körig vår med 80% jobb på dagis och 100% distansplugg “vid sidan av”. Vi har underhållit träningen, men inte tränat så ofta och strukturerat som vi behövt för att komma de stora steg framåt som vi strävar emot. Men sen skolan tog slut har jag och Ninya tränat lydnad i stort sett varje dag, och Härja har fått spåra massor – och haft lydnadspaus. Båda har gjort enorma framsteg, så nu håller vi i den regelbundna och strukturerade träningen! Ninya fokuserar på elitmomenten i lydnad, miljö och socialisering och Härja spårar vidare med fokus på tempot och markeringar.

Vi tränade med Tina i Kungsängens hundsportshall för två veckor sedan och filmade av hundarnas träning där, och bara sedan dess har Ninya gjort enorma framsteg, så himla kul att se och ytterligare en fördel med att filma sig själv och sin träning (förutom att man direkt efter kan utvärdera passet mer objektivt). Bjuder på vår peppfilm därifrån;

Vår plan framåt är att satsa riktigt hårt nu under sensommaren och hösten. Jag vill ju ut och tävla Ninya, och då är det dags att anstränga sig på riktigt. Hennes problem ligger ju absolut inte i momenten, men det sociala kommer falla på plats av att vi tränar med mycket olika människor och hundar på många olika ställen – det är jag övertygad om. Så vi sliter på med elitmomenten och tandvisningen, så ska vi ta oss ut så fort hon landat i allt. Har bokat privatlektion för Anna Larsson, som följt Ninyas träning sen hon var 15v, om mindre än två veckor och ska även försöka träningstävla en del i höst.

Härja ska gå MH och röntgas i höst, men vi ska även fortsätta med spåret, där vi äntligen hittat varandra, och hitta en figg att köra regelbundet för. I lydnaden har vi som försiktigast startat upp igen efter vår totala lydnadspaus på några veckor och nu fokuserar vi enbart på attityd och tryck.

Imorgon ska vi iväg och träna både skyddsgrunder, spår och lydnad på klubben, och med en gedigen plan hoppas jag på bra träning!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s