Privatträning hos 3vallare 

Igår styrde jag o Tina mot Stallarholmen direkt när min jobbdag var slut, det var dags för två efterlängtade privattimmar hos Anna Larsson på 3vallare. Ninya och jag gick för Anna första gången när hon var 15v (Ninya alltså, hehe) och förra året gick vi en elitsatsning i lydnad hos henne. Ninya har utvecklats enormt sedan dess och Härja har aldrig kursat förut, så det var på tiden att vi tog oss ut dit igen!

Jag tog Härja först och vi kikade på fotgåendet. Vårt problem har ju tidigare varit låsningar som hämmade trycket och nu när hon är lite mer lös o ledig att hon är väldigt ostadig i position. Anna häcklade mig lite för hur jag förde mig och sa att hon “aldrig sett dig gått så där konstigt med Ninya, inte inom någon hundsport skulle de tycka det där var snyggt!” – så då fick jag skärpa mig och ge Härja rätt förutsättningar. Enorm skillnad och vi kunde jobba på uthålligheten och stabiliteten i position med väldigt fina resultat! Härjas första kursande genomfördes alltså med bravur.

Med Ninya ville jag ha input i fartmomenten, i galoppen ut från mig tar hon inte iiiii sådär som hon kan. Anna tyckte jag tänkt rätt med skicka-sticka och snabbt ut – snabbt in tanken, men belönat och tajmat lite fel och lagt vikt vid en punkt istället för farten. Och om man inte har problem med att stoppa en hund, varför ställer man den då när man tränar fart? (Spoiler: det gör man inte..) Bra träning med hög puls för oss båda!

Som avslutning fick Annas gamling Arvid vara störning åt Ninya på platsen. Han är lydigt olydig och kommer på inkallning på tyst signal och ligger och laddar. Ninni tog det verkligen jättebra och låg tungt, förutom ett huvudlyft pga akut flugattack på rumpan. Riktigt nöjd!

Det var i så himla rätt tid att komma iväg och få lite vägledning i vår träning nu! Vi har kommit igång och tränat i stort sett 6 dagar i veckan i snart två månader nu, och kommit långt fram med min plan för träningen så det var skönt med input och tankar kring det jag stött på längs den vägen. Tycker alltid det är en så svår avvägning när man ska gå kurs, för även fast ett moment brister så kan man ju veta precis hur man ska träna det, bara att man inte genomfört den träningen än. Det behöver man ju ingen hjälp med i så fall (om inte en spark i baken behövs..) – det man behöver hjälp med är ju sådant man kanske inte har en klockren lösning på själv, vilket ibland kan vara svårt att se vad det är om man inte genomfört den ovan nämnda jag-vet-hur-ska-bara-göra-det träningen. Så vårt träningsflow på senaste bidrog helt klart till att vi fick ut så mycket av timmarna hos Anna och nu är peppen ännu större!

2 Replies to “Privatträning hos 3vallare ”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s