Säsongens första, efterlängtade, inomhusträning!

Jag älskar att träna inomhus! I proffsiga hundhallar med bra underlag, all utrustning på plats, burar att förvara vildbasarna i vid sidan av och en begränsad tid som tvingar en till effektivitet och struktur. Idag unnade jag och Tina oss att slippa regnet och leran och träna inne i väsbyhallen. Äntligen väder nog att ursäkta inomhusträning (även fast jag och Tina tjuvtränat inne i kungsängen och låtsats att det varit säsong redan i somras) 

  
Två timmar körde vi, och Tina inledde med en fantastiskt fin länk! Så inspirerande att se hur Wilco utvecklats ocg numer verkligen jobbar igenom alla delar engagerat! Jag testade efter detta typ samma upplägg med Ninya, plockade ut henne ur bilen och tog in henne i hallen från ca noll uppvärmning för ett fritt följ, läggande och inkallning. Jag kunde inte sluta skratta! Det var som att ha en galen vildhingst vid sin sida, hon hade inte många fötter i marken men höll position och utförde alla momenten. Problemet med Ninya i länkar är att få henne att hålla ihop, inte för att hon tappar motivation, utan för att hon ej får tappa uppgiften en sekund, då exploderar hon – det bästa hon vet är att få jobba nämligen! Hon är en fantastiskt kul hund, men kräver att jag som förare är samlad och lung – en utmaning när man är så nöjd att man bara vill jubla rakt ut. Efter uppvärmning gjorde Ninya några ok rutor, riktigt fina hoppapporter och ett fint jobb i tandvisnings/hanteringsträningen. 

Härja var den stora stjärnan av dagen, exploderade av energi när det var hennes tur – men lyckades för typ första gången någonsin kanalisera den glädjen i peppiga utföranden och ändå hålla fokus! Hon var enormt kul att träna idag, och jag har tittat på filmerna ett hundratal ggr för att få återuppleva min fantastiska lilla hund! Det finns hopp! 

Den fantastiska träningen avslutades med 2,5 min platsliggning för Ninya och Wilco medan jag och Tina plockade undan material, riktigt stadiga och fina! De är i fruktansvärt fin form, alla tre hundar, just nu! En sådan energigivande träning, kommer somna med ett leende på läpparna!

  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s