Lydnadsträning med Svea & Emmelie 

Efter gårdagens inomhusträning (film i föregående inlägg) la jag och Svea upp en plan för de delar som brast inför dagens träning. Att ha totalt 6 timmar uppdelat på två dagar bokat inomhus är en ovanlig lyx, men ibland måste man få unna sig! Idag följde även Emmelie med Hyzz och Olga med för träning. 

  
Svea har fått träna Härja hela helgen, då jag mått dåligt en tid och vår träningsrelation inte riktigt håller för humörmässiga variationer – riktigt, riktigt fint har det sett ut och det har varit väldigt fint och kul att se min lilla hund utifrån. Vilka fina saker hon kan! Och oj, vad hon kan ta i i fotgåendet, och var fint allt kommer att bli! Härliga, härliga lilla hund! Tack så hemskt mycket för hjälpen Svea, guld värt! 

Med Ninya repeterade jag mest, igår länkade jag en klass 2 och var inte nöjd med fotgåendet, så en ingång på plan och tävlingsmässigt fotgående tog vi oss igenom idag, med betydligt finare resultat o bättre känsla! Testade att dra upp henne rejält igår och fick fram riktigt fina och höga tassar, som jag aldrig fått till förut, Ninya är en mer trippig hund – så på det spåret fortsatte jag idag – tror det kan bli himla fint! Det är kul när allt i fotgåendet är såpass bra att man kan börja pilla i hur hundens teknik för steg och rörelser ser ut. Länkade även zätat, och signalkontrollen är helt klart något vi måste friska upp, men restrerande delar är väldigt fina. 

Svea har börjat jobba om Fokus fritt följ, och det ser himla trevligt ut. Han har mognat och är redo för en högre aktivitetsnivå, längre sträckor och en ny teknik. De länkade även och fick exprimentera med olika sätt att hålla ihop honom, där Svea jobbade på riktigt fint med att balansera honom. Tävlingsredo så det skriker om dem

Emmelie med Olga körde lite fotgående, vänstersvängar och ruta. Vi klurade även på teknik och förväntan i läggande och ställande, där Olga liksom Härja tar sig lite tanketid innan hon snabbt intar position. Emmelies lillkille Hyzz är en galet intensiv och lättmotiverad kille, som fick träna på att hålla ihop, återkoppla till Emmelie och utesluta störningar. Gradvis insmugna uppgifter och han höll ihop jättefint! Han kommer bli en riktigt bra lydnadshund, helt tokigt snabb och intensiv – Emmelie kommer få jobba för att hålla hans tempo! 

Riktigt kul träning, som resulterade i en film med ihopklipp av alla hundar!

Nu ska vi sova, och det länge. Efter en påfyllning av lyckokänslor i helgen är det dags att vila, vila och vila så jag kan få må bättre och komma tillbaka med full kraft! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s