Härjas träning återupptagen

Nu när lil’ miss trouble varit hemma i drygt en vecka, efter att ha bott hos Svea i Göteborg en kortare period för att avlasta mig under utbrändheten, så har vi plockat upp vår träning igen. Efter dagens träning har jag faktiskt gjort en långsiktig plan, med fokuspunkter. Jag måste strukturera upp träningen ordentligt så hon får chansen att bli mer seriös och uthållig, så länge jag fjantar runt kommer hon också göra det.  

Idag checkade vi av fotgående, ingångar, lägganden och bevakningarna. Vi behöver jobba betydligt mer på uthålligheten, lägganden har blivit enormt bra, men den generella känslan är att hon fortfarande är väldigt valpig i träningen. Det är kanske orättvist, Ninya var “vuxet träningsbar” vid 12 bevkors ålder och tar väldigt seriöst på alla uppgifter från väldigt låg ålder. Härja är 18 månader och har många fina detaljer och delar, men har en bit kvar innan hon är träningsvan och vet vad vi håller på med. Det är en skillnad på dem som absolut inte spelar Härja i händerna. Jag måste träna henne mer strukturerat och bättre, inte för att hon ska bli som Ninya, utan för att vi måste hitta varandra ordentligt, jag måste lära mig hennes knappar, bli bättre på att växla min förarstil mellan hundarna och ta dem båda framåt. Det kommer vara svårt, det är svårt, men oj vad jag kommer utvecklas som förare! Det får bli mitt mantra!

Nu ska vi åter in i vårt sommar-träningstempo, då vi gjorde det till vårt jobb att träna 5 dagar i veckan. Fantastiska resultat, grymt kul och nöjda hundar var dag. Nu ska här planeras och fördelas dagar bland våra olika sporter och grenar!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s