Härjas träning – fortsättningen! 

härja är så himla rolig att träna nu! Mycket har släppt efter att hon varit i gbg hos Svea, hon fick bra träning där och jag fick chansen att reda upp livet lite och skaffa mer ork – fantastisk kombo. Hon har blivit mer tänkande och redo för en kravbild i träningen, jag upplever henne som mindre flamsig. Det tror jag beror både på henne utveckling, men mest på att jag blivit tydligare som förare – utifrån henne som hund! Det är det här som är så spännande; jag har två tikar, av samma ras, med nio månaders åmdersskillnad – och de är som natt och dag! Det kräver tankeverksamhet och utveckling av mig som förare, vilket är svårt men jäkligt kul! 

Just nu fokuserar vi mycket på momenten i lydnadsklass 1, och uthålligheten. Tanken är stt starta henne i ettan nu i vinter, inomhus, för lite tävlingserfarenhet! BH-proven kör ju inte igång förrän i vår igen, så vi kör lite tävlingslydnad nu i mellansäsongen, för stt slå till med BH och BSL i vår som målsättning. 

Idag var hon riktigt trevlig, vi fokuserade mycket på apporteringen – där hon helt ändrat känsla och börjat jobba och tänka uppgift istället för att enbart härja omkring och leka. Lite större förståelse för omvänt lockande har uppstått den senaste veckan och idag kunde hon hålla riktigt bra! Riktigt fin utveckling, hon är en så himla söt och rolig hund! 

  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s